top of page
Search
  • Writer's pictureAyra

Lekkere Appeltaart

Hallo iedereen,


Vandaag hebben we een lekkere appeltaart gemaakt. Lekkere is hier het bijvoeglijk naamwoord, heb ik geleerd op school vandaag, hihi.

Wat heb je nodig allemaal.


Een rol bladerdeeg

3 a 4 Appels

50g suiker

Zakje vanillepudding (poeder)

500ml melk

1 ei

Een beetje boter Springvorm




Eerst gaan we de pudding maken. Op de verpakking van onze vanillepudding poeder stond een 700ml melk toevoegen, maar voor dikkere pudding gebruik je best wat minder. Wij hebben een 500ml gebruikt. Doe een beetje van de 500ml melk in een kommetje en voeg daar het vanillepudding poeder bij. Roer heel goed zodat je geen klontertjes krijgt. Voeg ook de suiker in het kommetje en roer nog eens goed door. Giet de rest van de melk in een kookpot en breng het even aan de kook op het vuur. Wanneer de melk kookt haal je het van het vuur en giet je je puddingmengsel bij de melk. Dan heeeeeeel goed blijven roeren tot alles lekker dik wordt. Giet daarna de pudding in een kom om af te koelen, en leg er een folie over zodat er geen velletje op komt.

Zo de pudding is klaar. Je wacht best een beetje nu met de rest tot de pudding goed koud en dik is.


Je kan terwijl je wacht de appels al schillen en in schijfjes snijden. Doe ze in een kom met een beetje citroen op, dan worden ze niet zo snel bruin. Je kan er ook een dansje bij doen zoals ik :)

Wanneer de pudding koud is kan je beginnen met de oven voor te verwarmen op 180°C.

Vet de springvorm met het beetje boter goed in, of gebruik een bakspray.

Om de bladerdeeg rol in de springvorm te krijgen is het een beetje prutsen, maar wij hebben een cirkel uit het deeg gesneden en die onderaan gezet. En dan hebben we reepjes geknipt en die rond de rand gezet. Met een vinger kan je de rand een beetje in de cirkel drukken zodat alles mooi dicht is.

Daarna mag je de koude pudding in de vorm verdelen en dan heel mooi de appelschijfjes in de pudding plaatsen. Best in een cirkel (kijk maar op de foto)

Met de restjes bladerdeeg en een hartjesvorm hebben wij nog hartjes gemaakt om te versieren. Maar dit hoeft niet, of je kan andere vormpjes gebruiken.

Neem dan het geel van het ei, voeg er een beetje suiker bij en klop het op met een vorkje. Daarna met een penseeltje kan je het bladerdeeg een beetje schilderen. Mama zegt dat dit doreren noemt en het deeg wat laat glanzen.

En dan hop de taart in de oven voor een 35 minuutjes tot hij mooi goudgeel is.

Zo, dan is het alleen nog even wachten tot hij afgekoeld is en dan kan je lekker smullen.

Misschien is dit een ideetje voor Moederdag nu zondag om ons lieve mama te bedanken omdat ze de liefste is van heeeeeeeeeel de wereld.

Tot Taarts, liefs Ayra xx


22 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page