top of page
Search
  • Writer's pictureAyra

Boomstronk

Hallo iedereen,


Speedy vindt het heel leuk om aan zijn boomstronk te krabben.

Boomstronk? Ja een boomstronk die we vorig jaar gemaakt hebben van karton, hihi

Geen echte natuurlijk.

Maar nu begon hij toch echt wel uit elkaar te vallen, kijk maar:



Dus was het hoogtijd om een nieuwe te maken. En voor alle kattenvrienden onder ons, dit is hoe je het doet.

Je hebt karton nodig, een blad kurk (kan je kopen bij een doe en zelf zaak), lijm + lijmpistool, een lange meetlat en een schaar.


Begin op het karton repen te tekenen van 5 cm breed. trek de lijntjes wel zo dat de kartelrand van boven is, kijk maar naar foto 2.

En probeer ze zolang mogelijk te maken. Daarna knip je de repen allemaal uit. Of vraag aan papa of mama of ze je even helpen met een breekmes. Dat gaat iets sneller maar is wel gevaarlijker. Oppassen dus.


Daarna neem je de kortste reep en begin je die zo strak mogelijk op te rollen. Het einde plak je vast met lijm. Een lijmpistool werkt hier het gemakkelijkste, omdat de lijm snel droogt. Als je een rondje hebt, dan pak je terug een reep en plak je die er tegen en rol je verder. Hou de lange repen voor het laatst om dat je cirkel groter en groter wordt. Onze cirkel was bijna een 30 cm breed.



Zo, nu moeten we nog de boomschors namaken en dat doen we met de kurk. Als je geen kurk hebt kan je ook proberen de boomschors na te teken op het karton.

Scheur van de kurk kleine reepjes af, zowel lang als korte stukjes. Speedy wou ook meehelpen, want hij wou heel graag beginnen krabben. Daarna plak je een lang stukje kurk, gevolgd door 2 of 1 kleiner stukje kurk. Zo lijkt het echt op boomschors. Je kan de uiteinden een beetje bijknippen zodat ze er niet uitsteken.


Als alles goed droog is, dan is het speeltijd!



Veel plezier met jullie nieuwe boomstronk kleine tijgers!

En als je poezen hebt moet je dit zeker is proberen te maken. Het gaat supersnel en de poezen vinden het super leuk om er aan te krabben en te knabbelen.


Veel poezen groetjes, liefs Ayra xx


P.S. Oh ja, papa heeft op de website een knop bovenaan gezet die je doorstuurt naar de pagina met al mijn blogs. Zo kan je ze nog eens allemaal nalezen moest je er een paar gemist hebben.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page